Uploaded image for project: 'phpBB3'
  1. phpBB3
  2. PHPBB3-8792

Misleading error message in auth_ldap.php, function init_ldap()

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Unverified Fix
    • Priority: Minor
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 3.0.4
    • Fix Version/s: 3.0.8-RC1
    • Component/s: Authentication
    • Labels:
      None
    • Environment:
      PHP Environment: 5.2.6
      Database:

      Description

      Error message $user->lang['LDAP_NO_SERVER_CONNECTION']. is given twice in auth_ldap.php, function init_ldap().

      The second time it's used in case ldap_search fails. The error messages in both cases should be different and more meaningful

        Activity

        Hide
        Paul Paul Sohier added a comment -
        Show
        Paul Paul Sohier added a comment - Possible fix: http://github.com/paul999/phpbb3/commits/bug/52825
        Hide
        nickvergessen Joas Schilling added a comment -

           'LDAP_NO_SERVER_CONNECTION'      => 'Could not connect to LDAP server.',
        +  'LDAP_NO_SERVER_CONNECTION'      => 'Could not search for filter at the LDAP server.',

        I guess one should be the other language-variable

        Show
        nickvergessen Joas Schilling added a comment - 'LDAP_NO_SERVER_CONNECTION' => 'Could not connect to LDAP server.', + 'LDAP_NO_SERVER_CONNECTION' => 'Could not search for filter at the LDAP server.', I guess one should be the other language-variable
        Hide
        bantu Andreas Fischer added a comment -

        Thanks Paul.

        Show
        bantu Andreas Fischer added a comment - Thanks Paul.

          People

          • Assignee:
            bantu Andreas Fischer
            Reporter:
            scholz scholz
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved:

              Development