Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed (View Workflow)
    • Priority: Major
    • Resolution: Invalid
    • Affects Version/s: 3.2.0
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: None
    • Environment:
      PHP 5.6.28, MySQL 5.5.54 , Firefox 52.0.2, Server Linux

      Description

      While trying to fix one bug that I reported yesterday: https://tracker.phpbb.com/browse/PHPBB3-15177

      I think I discovered a new bug? Not 100% sure if this is a bug or normal? Please verify.

      I think that bug was due to this new bug I discovered. Please read my reply where I explain more about removing these symbols fixes my other bug: https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?p=14716806#p14716806

      I found that there are many incidents in many tables and columns in the database that has these symbols:

      • <t>
      • </t>
      • <t></t>

      How to find these symbols in the database?

      (see screenshot 001 below)
      1: Go to your MYSQL Database.
      2: Click on SEARCH.
      3: Under "Words or values to search for" enter any of those values below:
      (NOTE: I did a search for only <t> during this session.)

      • <t>
      • </t>
      • <t></t>

      4: Under "Find" select the option: "at least one of the words"
      5: Under "Inside tables:" click on SELECT ALL
      6: run your search: GO button

      If you get any hits, then click on BROWSE for each, it should take you to the table / columns that have those elements. (see screenshot 002 below)

      I've included a few screenshots of where I find those symbols in my database. It's just a few of them, there are lot more tables with columns that have them.

      I've also searched for the same thing on my old phpBB 3.1.10 database, and I did not find any of these symbols. So I believe this was the aftermath after upgrading to 3.2.

      Hopefully I am not alone with this issue / bug? And your developers can figure out what is wrong and can fix it.

      Note that I've updated this database since the days of phpBB 2. So this database has been upgraded each time you have a major release of phpBB. So I don't know if that is the issue? The last update was from phpBB 3.1.10 to 3.2.

      If you have any questions, please reply below. I would love nothing more than to assist you with this issue.

        Attachments

        1. 001.png
          001.png
          57 kB
        2. 002.png
          002.png
          79 kB
        3. phpbb_forums.png
          phpbb_forums.png
          128 kB
        4. phpbb_groups.png
          phpbb_groups.png
          127 kB
        5. phpbb_poll_options_2.png
          phpbb_poll_options_2.png
          109 kB
        6. phpbb_poll_options.png
          phpbb_poll_options.png
          71 kB
        7. phpbb_privmsgs.png
          phpbb_privmsgs.png
          134 kB
        8. phpbb_topics.png
          phpbb_topics.png
          121 kB
        9. phpbb_users.png
          phpbb_users.png
          108 kB

          Activity

            People

            • Assignee:
              Unassigned
              Reporter:
              M.O.B. M.O.B.
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              3 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: